Idamaine riisiroog kana ja köögiviljadega
4 inimest
Koostisosad
- 250 g pikateralist riisi (nt jasmiini või basmati)
- 1 porgand, peeneks ribastatud
- 1 punane paprika, ribadeks lõigatud
- 150 g brokolit, väiksemateks õisikuteks murtud
- 100 g edamame ube (eelkeedetud 10 minutit)
- 2 hakitud küüslauguküünt
- 2 sl sojakastet
- 1 sl rapsi- või päevalilleõli praadimiseks
- 1 sl seesamiseemneid
Koostisosad kanaribade jaoks
- 400 g kanafileed, ribadeks lõigatud
- 3 sl sojakastet
- 1 sl mett
- 1 tl jahvatatud ingverit
Valmistamine
Keeda riis vastavalt pakendil olevatele juhistele ja jäta jahtuma.
Kuumuta suur praepann. Lisa rapsiõli, seejärel kanaliha, jahvatatud ingver, sojakaste ja mesi. Prae kuldseks ja tõsta kõrvale.
Seejärel lisa pannile hakitud küüslauk ja pikkadeks peeneteks ribadeks lõigatud porgand ning paprika. Prae 2-3 minutit ehk nii, et köögiviljad oleksid kerge krõmpsuga. Lisa brokoli õisikud (maksimaalselt 2 cm) ja oad, prae veel 2 minutit.
Seejärel nirista peale sojakaste. Sega kõik läbi ja kuumuta veel paar minutit. Tõsta taldrikule riis ja köögivilja-kana segu. Kaunista krõbedate seesamiseemnetega.
Printimiseks laadi retsept alla.
Retsepti autor Koit Uustalu