Kaneelisaiad

Kaneelisaiad

Koostisosad

Tainas (16 tk)

  • 50 g pärm
  • 2 muna
  • 4 spl suhkur
  • 2 tl sool
  • 2 dl sooja vett
  • 1,5 dl sooja piima
  • 1 dl õli
  • 1 kg nisujahu

Täidis

  • 200 g suhkrut
  • 5 spl kaneeli
  • 1 muna määrimiseks
  • 200 g võid

Valmistamine

Sega kõik koostisosad ja sõtku tainas (käsitsi või kannmikseris). Kergita rätiku all soojemas kohas 15 minutit. 

Rulli kergelt jahusel laual paari millimeetri paksuseks. Sega toasoe või suhkru ja kaneeliga. Määri segu lahti rullitud tainale. Rulli tainas kokku ja lõika 16 viiluks. Aseta rullid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, jättes kerkimiseks vahed sisse. Määri lahtiklopitud munaga, kergita 30 min ja küpseta 180 kraadi juures 15 min.

 

Retsepti autor Kerlin Ledis