Lillkapsa tempura ürdise dipikastmega
4 inimest
Koostisosad
Tempura
- 1 keskmine lillkapsas
- 100 g tempura jahu
- 150 ml jääkülma gaseeritud vett
- ½ tl soola
- 1 pdl sprei õli (pihustatav õli)
Ürdine dipikaste
- 150 g kreeka jogurtit
- 2 sl majoneesi
- 1 sl sidrunimahla ja 1 sidruni koor
- peotäis peeneks hakitud värsket tilli
- peotäis peeneks hakitud värsket murulauku
- soola ja pipart, maitse järgi
Valmistamine
Ürdise dipikastme valmistamiseks sega kausis jogurt, majonees, sidruni mahl ja peeneks hakitud ürdid. Maitsesta soola ja pipraga ning pane külmkappi kuni serveerimiseni maitsestuma.
Tempura segu valmistamiseks vala jääkülm gaseeritud vesi kaussi ja lisa tempura jahu. Sega vispliga ühtlaseks. Vajadusel lisa jahu juurde – tulemas peaks olema hapukoore paksune ja gaseeritud veest õhuline.
Tükelda lillkapsas 2 cm suurusteks õisikuteks. Kasta lillkapsa õisikud kahvli abil tempura taignasse ja aseta siis ahjuplaadile. Pritsi peale sprei õli ja aseta eelkuumutatud ahju 200 kraadi juurde kümneks minutiks. Küpseta lillkapsad kuldpruuniks. Serveeri koos dipikastmega.
Printimiseks laadi retsept alla.
Retsepti autor Koit Uustalu