Metsaseene ramen supp

5 inimest

Metsaseene ramen supp

Koostisosad

  • 5 minipaksoi lehte
  • 200 g ramen nuudleid
  • 50 g ingverit
  • 2 küüslauguküünt
  • 3 värsket rohelise sibula vart
  • 1 sidrunheina vars
  • 200 g metsaseente segu
  • 150 g porgandit
  • 150 g suvikõrvitsat
  • 3 kanamuna
  • 5 tl sojakastet
  • 2 l vett
  • 4 spl toiduõli
  • 5 tl ramen pastat
  • 1 punane tšilli

Valmistamine

Lõika porgandist ja suvikõrvitsast peenikesed umbes 4 cm pikkused ribad. Lõika tšillist ja sidrunheinast õhukesed rattad. Haki ingver ja küüslauk väikesteks kuubikuteks. Haki minipaksoi 1 cm laiusteks ribadeks. Keeda kanamunad ca 8 minutit.

Prae poti põhjas toiduõliga porgand, küüslauk, tšilli, ingver ja sidrunhein. Lisa vesi, rameni pasta ja sojakaste. Kui vesi on keema läinud, lisa potti paksoi, seened, suvikõrvits ja ramen nuudlid. Keeda veel 7 minutit. Vajadusel maitsesta soola ja pipraga.

Serveeri supp kõrgemate servadega supikausis, lisa supile üks pool keedetud muna, mis on eelnevalt pikuti pooleks lõigatud, lisa hakitud roheline sibul.

 

Retsepti autor Jaak Hiibus